NAŠ REPERTOAR

glazbeno-scenski kolaži
edukativni glazbeno-scenski kolaži
glazbeni kolaži
ostali projekti

Glazbeno-scenski kolaži

Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss 
CIKLUS BAROK, od 2012. godine
Prvi smo se put predstavili publici u atriju palače Sponza u Dubrovniku 15. rujna 2012. godine.
Šubertijada
CIKLUS ROMANTIZAM, od 2013. godine 
Iste smo godine u Saloči od zrcala razmatrali život i djelo Franza Schuberta.
Ljubavni trokut
CIKLUS ROMANTIZAM, od 2013. godina
U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i mo. Mladenom Tarbukom propitkivali smo i odnos između Clare Schumann, Roberta Schumanna i Johanessa Brahmsa
Weltschmerz
CIKLUS ROMANTIZAM, od 2013. godine
Ambijent Kneževa dvora poslužio nam je kako bismo propitkivali povezanost slikarstva, književnosti i glazbe za romantizma. Izvedba je uključivala i slikanje tijekom izvedbe djela skladatelja njemačkoga romantizma.
Bach i sinovi
CIKLUS BAROK, od 2014. godine
Tko su bili sinovi Johanna Sebastiana Bacha, koliko ih je bilo te u kakvim su odnosima bili međusobno s ocem, bavili smo se u našoj drugoj suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Druga strana povijesti
CIKLUS BAROK, od 2014. godine

Kako je izgledala glazba dok se izvodilo na fortepijanu u muzičkim salonima, razotkrivamo u glazbeno-scenskom kolažu nastalom u Kneževom dvoru u suradnji s Dubrovačkim muzejima.

Perivoj od muzike

CIKLUS PERIVOJ OD MUZIKE, od 2014. godine

Priču o bogatoj kulturnoj baštini i ljetnikovcu Bunić- Kaboga počeli smo otkrivati s prvim glazbeno-scenskim kolažem nastalim u suradnji sa Zakladom Caboga Stiftung u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Triptih
CIKLUS PERIVOJ OD MUZIKE, od 2015. godine
Suradnju sa Zakladom Caboga Stiftung nastavili smo triptihom Trio na taraci, Dubrovnik Salon i Na saloči gospada Kaboge, na hrvatskom i engleskom jeziku, u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga.
Renesansni vrt
CIKLUS PERIVOJ OD MUZIKE, od 2016. godine
Kako bi izgledalo da vile i danas šeću renesansnim vrtom te se mjestimice zaustave kako bi zasvirale? Upravo takve slike tematiziramo u našoj trećoj suradnji sa Zakladom Caboga Stiftung u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga.
 

Edukativni glazbeno-scenski kolaži 

Mozart kugle
CIKLUS GIOACCHINOVA KUHARICA, od 2013. godine 
U realizaciji edukativnog kolaža za učenike osnovnih škola, "Mozart kugle" mogu sudjelovati 2 ili više izvođača, a prvi smo ga put izveli u suradnji s Umjetničkom školom Luke Sorkočevića u Dubrovniku.
 

Glazbeni kolaži

Boje francuskog zvuka
CIKLUS FRANCUSKI SKLADATELJI, od 2016. godine 

Osobitošću francuskih skladatelja počeli smo se baviti kako bismo obilježili Dane frankofonije 2016. godine. Prva izvedba ovog glazbenog kolaža održana je u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik u prostoru galerije Dulčić-Masle-Pulitika.

Slike s izložbe

GLAZBENA MATINEJA, od 2017. godine

Glazbene matineje „Slike s izložbe“ izvodit će se srijedom i subotom od lipnja do rujna, a u lipnju će se održati čak tri puta, prva je u srijedu, 21. lipnja, potom 24. lipnja te 28. lipnja i to uvijek u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. 
Žene u glazbi
Istraživanje položaja žena u glazbi, 2018. godine

Uz koncerte je izložena popratna izložba koja tematizira javno djelovanje žena na glazbenoj sceni, prateći profesionalne i životne puteve istaknutih glazbenica skladateljica čija je vrijednost bila rijetko priznata. 

 

Ostali projekti

Posebna događanja
PRIGODNICE, od 2013. godine
Koležem Hrvatski umjetnici na europskom putu7. svibnja 2013. godine u sklopu Europskog tjedna krenuli smo u kreiranje prigodnica, koje su se nastavile već 17. svibnja u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku s izvedbom Svijeta Jelene Pucić-Sorkočević.
U sklopu  programa 11. noći muzeja u petak 29. siječnja u Festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara izveli smo glazbeni kolaž, koji je donio svojevrsnu rekonstrukcija salonskog koncerta iz razdoblja baroka i klasicizma.
Pimpinone
Opera u produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba
U svojoj petoj godini djelovanja članovi Udrugu Sve ostalo je glazba, povodom 250. godišnjice smrti skladatelja G. Ph. Telemanna, postavit će komični intermezzo "Pimpinone", kako bi promovirali opernu umjetnost u Dubrovniku, posebno među mlađom, odnosno srednjoškolskom populacijom. 

Suradnja s Akademijom Čapljina 

1. međunarodni seminar klasične glazbe Ardea u Čapljini

Ardea je 8 dana (od 6.8.17. do 13.8.17.) ugostila 4 profesora svjetske reputacije, Arnulf von Arnim (klavir), Goran Končar (violina), David Grigorian (čelo), Maroje Brčić (gitara), te pedesetak mladih glazbenika iz BiH-a i svijeta (Japan, Južna  Korea, Hrvatska, Njemačka, Slovenija i dr.) na svakodnevnim radionicama i koncertima.

Gradec na misečini 

Suradnja s Udrugom Krčki knezovi Frankopani na glazbeno-scenskoj manifestaciji "Gradec na misečini 2018." posvećenoj 900. godišnjici knezova Frankopana. Program je sufinanciran iz javnih potreba Grada Krka. Ovo je prva suradnja Udruge Sve ostalo je glazba s institucijama i udrugama u Primorsko-goranskoj županiji.  

 

Gostovanja

Ostvarili smo mini-turneju s kolažem Mozart-Bach-Scarlatti-Weiss po Hrvatskoj i u Austriji te smo edukativni kolaž Mozart kugle počeli igrati u nižim razredima osnovnih škola.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.