Ciklus glazbeno-scenskih kolaža "Perivoj do muzike" nastao u suradnji s Zakladom Caboga Stiftung
RENESANSNI VRT
u Ljetnikovcu Bunić Kaboga

 

Koncept i umjetničko vodstvo: Ivana Jelača 

Režija: Frana Marija Vranković

Kostimi: Duška Nešić-Dražić

Fotografije: Katarina Karakaš-Spiroski

Izvode: Andrea Dizdar (flauta), Vedrana Dizdar (klarinet), Ana Dražinić (violina), Nastasja Palčok (violončelo), Ivana Jelača (klavir), Marojica Bijelić (voditelj)

 

Vile u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga


Mnogobrojna je publika u petak 12. kolovoza prošetala dijelom perivoja koji okružuje Ljetnikovac Bunić-Kaboga u Rijeci dubrovačkoj za scenskoga kolaža Renesansni vrt, čiji koncept i umjetničko vodstvo potpisuje Ivana Jelača, režiju Frana Marija Vranković, a kostime Duška Nešić-Dražić.

U ulozi gosparskog vrtlara, Marojica Bijelić dočarao je okupljenima nekadašnji bogati društveni i kulturni život ovoga ljetnikovca, u kojem su se okupljali humanisti, filozofi, slikari, književnici i glazbenici. U perivoju su zasvirale i vile, članice komornog ansambla udruge Sve ostalo je glazba: flautistica Andrea Dizdar, klarinetistica Vedrana Dizdar i violinistica Ana Dražinić, a u samome Ljetnikovcu su im se priključile violončelistica Nastasja Palčok te pijanistica Ivana Jelača. Na programu su bila isključivo djela hrvatskih skladatelja, čime se pokazala ljepota i raznolikost djela iz naše glazbene baštine, a koja se rijetko izvode, poput Dijaloga flautu i klarinet Iva Lhotka-Kalinskog, Concertina in modo antico Borisa Papandopula, te ostalih izvedenih skladbi Blagoja Berse, Božidara Kunca, Antuna Sorkočevića, Dore Pejačević, Rudolfa Matza, Adalberta Markovića i Frana Lhotke. Glazbu su popratile projekcije video snimki rijeke Omle, Ljetnikovca Bunić-Kaboga te arboretuma u Trstenom, koje je snimila Frana Marija Vranković uz naraciju Sebastijana Vukosavića, te fotografijama Katarine Karakaš-Spiroski. Publika, koja je uz sjedeća mjesta, popunila i sva stajaća mjesta, te sjedila na podu u prolazu, članove je Udruge Sve ostalo je glazba na kraju glazbeno-scenskog kolaža vratila na poklon čak četiri puta.


Glazbeno-scenski kolaž Renesansni vrt nastavak je ciklusa Perivoj od muzike, kojeg već treću godinu zaredom realizira udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Fondacijom Caboga Stiftung. Ciklus Perivoj od muzike dio je javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika, a krenuo je 2014. godine izvedbom glazbenim kolaža  Perivoj od muzike te se nastavio 2015. triptihom scenskih kolaža,  Trio na taraci, Dubrovnik Salon i Na saloči gospada Kaboge,  u romantičnom pejzažu Ljetnikovca Bunić Kaboga.

Fotografije Katarine Karakaš-Spiroski u visokoj rezoluciji nalaze se na poveznici

 

Te je večeri sve imalo smisla - svaki detalj, način korištenja prostora, glazba, kostimi, frizure, tekst - sve je bilo usklađeno

Sanja Dražić, Dubrovački vjesnik, 20. kolovoza 2016.

-4:00
 
 

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.